Nieuwe paden

Nieuwe paden

“Ik doe altijd dingen die ik niet kan, om te leren hoe ik het moet doen”  –  wat een prachtige zin van Pablo Picasso. Daarin zit nieuwsgierigheid en openheid, het getuigt van een onderzoekende geest die niet bang is voor het niet weten.

We kiezen vaak voor veilig en vertrouwd, blijven in onze comfortzone. Het voelt veilig maar het beperkt ook de voldoening die een nieuwe ervaring kan geven. We weten niet wat we kunnen verwachten, deze onzekerheid vinden we vaak lastig. Terwijl we deze kwetsbaarheid juist als kwaliteit kunnen toelaten die ons uiteindelijk meer mogelijkheden geeft. Iets nieuws doen vraagt al je aandacht en is goed voor je creativiteit, er blaast opeens een frisse wind door je hoofd.

Dat kan een mooie inspiratie voor deze zomer worden: ga op zoek naar iets wat je niet kunt en ervaar het leerproces zonder oordeel en vol verwondering.


Zo kun je voorbereiden, met jezelf in verbinding komen en inspiratie toelaten:

  • Strek je armen boven je hoofd en buig licht achterover, deze beweging staat voor ontvangen
  • Vooroverbuigen, rol je hele wervelkom af en laat je hoofd hangen; deze beweging staat voor overgave
  • Zijwaarts buigen en draaien om je as; deze bewegingen staan voor flexibiliteit
  • Verzin een korte serie van bewegingen die bij jou past en stem af op jouw ademritme
  • Ga zitten op een meditatiekussen of stoel voor een moment van stilte en bewustwording. Door te mediteren kom je los van oordeel en conclusies, maak je verbinding met jezelf en schep je ruimte. Maak ook ruimte voor je gedachten, observeer ze en laat ze met rust. Je adem gebruik je als anker, als herinnering om kalm te blijven
  • Richt je gedachten nu op wat je graag wil leren en nog niet kunt. Wees dankbaar voor de inspiratie en laat je verrassen!
Reacties zijn gesloten.