Burn on!

Burn on!

We zien en horen veel over mensen met Burn Out klachten, om verschillende redenen zijn ze helemaal uitgeblust. Meestal speelt er een langdurig patroon van overvragen, geen grenzen kunnen stellen en te veel van zichzelf moeten. Als het een keer zover is duurt het lang om er overheen te komen. Stel dat we al met de eerste tekenen van vermoeidheid en overspanning naar onszelf gaan luisteren?
Wat helpt is om inzicht in de eigen gedragspatronen te krijgen en onhandige strategieën te ontmantelen. Door ons vragen te stellen zoals, “wat doe ik onder druk?”, “wat werkt wel en wat kan beter?” kunnen we leren om op verschillende manieren te reageren. We hoeven niet meteen alles op te lossen en zeker niet altijd aan de verwachtingen van anderen te voldoen.
Wat helpt is om meer inzicht in onszelf te krijgen en te leren het eigen gedrag te veranderen, een proces die om tijd en aandacht vraagt. Het liefdevolle en oordeelvrije luisteren naar onszelf is daarbij van essentieel belang. Wie goed luistert krijgt altijd een antwoord….

Chinees luisteren: luister met je oren en de ander voelt zich gehoord. Luister met je ogen en de ander voelt zich gezien. Luister met je hart en de ander voelt zich begrepen en geliefd.

Als we open staan en de ruimte creëren om op deze manier naar onszelf en de ander te luisteren, wordt ons innerlijke vuur weer gestookt en komen we van Burn Out naar Burn On!

Reacties zijn gesloten.