Nazomeren

Nazomeren

Na deze heerlijke zomer zit de warmte en het licht nog helemaal in ons. Hoe mooi zou het zijn, om de beelden, geuren en sferen ook in de komende drukke manden nog eens te kunnen beleven? Om na te genieten van de zomerse lichtheid en weer verfrist je taken op te pakken…

Hier een paar tips die jou kunnen helpen om de verbinding te herstellen:

  • De zonnegroet, probeer ook eens de Egyptische zonnegroet. Verwarmt en brengt in balans. Op youtube zijn verschillende voorbeelden te zien.
  • Een licht-meditatie waarbij je het heldere zomerse licht voorstelt en inademend door je kruin naar binnen laat stromen. Met iedere uitademing adem je donkere, zware energie uit. Op deze manier word je geleidelijk vervuld van licht en nieuwe energie. Zeer verfrissend en bevrijdend!
  • Ga op de mat liggen, languit en breeduit en stel je voor: je ligt op het strand… laat je wegzakken in het zand en voel je zacht worden… Sluit de ogen, misschien hoor je de golven van de zee in de verte?
  • Loop door het huis alsof het een vakantiehuis is: voor de eerste keer, laat je verrassen door wat je tegenkomt. Je hoeft er niks mee te doen, het is maar een vakantiehuis… Gewoon kijken, waarnemen, voelen.
  • Maak een wandeling, bewust en zonder doel, puur vanuit je afstemming op de natuur. Laat je meevoeren en probeer al je zintuigen open te zetten.

Zo ontstaan weer lichtpunten en kom je op een ander perspectief. Je zit weer in het zonnetje te genieten van het hier en nu!

Reacties zijn gesloten.