Ontdekken

Ontdekken

Soms ontstaan er onverwachte situaties in ons leven waardoor opeens een deur opengaat die eerder niet zichtbaar was – ongekende mogelijkheden en talenten komen tevoorschijn. Terwijl ons zelfbeeld tot dat moment alles deed om te voorkomen dat we deze nieuwe situatie konden aangaan. Bijzonder, toch?!
Het gaat dus om deze opening, ze kan door een gebeurtenis van buitenaf plotseling in beeld komen, maar we kunnen ze ook zelf opzoeken en in de nieuwe ruimte die ontstaat verrassende en bevrijdende beweging in lichaam en geest ontdekken.
Moshe was er zijn hele leven mee bezig, met de open mind, die zonder verwachtingen en oordelen kijkt naar hetgeen zich voordoet en daarin verschillende invalshoeken onderzoekt, hetzij om te denken, te voelen of te handelen. Deze zoektocht vormt de basis van zijn leermethode.
Een paar dagen geleden kreeg ik een cadeau aangereikt door zo een opening (tijdens een sessie met een cliënte): opeens kwam het favoriete gedicht uit mijn kindertijd weer naar boven:

Der Lattenzaun


Es war einmal ein Lattenzaun,
mit Zwischenraum, hindurchzuschaun.

Ein Architekt, der dieses sah,
stand eines Abends plötzlich da —
 
und nahm den Zwischenraum heraus

und baute draus ein großes Haus…….
 
(uit: Galgenlieder; Christian Morgenstern)

We zijn het hek, realiseerde ik me opeens, dat er staat – beschermend en veilig maar wellicht ook strak en beperkend. Als we naar de ruimte ertussen gaan kijken, ontstaat er echter iets nieuws en kunnen we als onze eigen architecten een groot huis bouwen. Ik weet nu weer dat ik al sinds mijn kinderdagen nooit meer op dezelfde manier naar een hek kijk en altijd op zoek ben naar de ruimte ertussen.
Ik wens jou veel plezier met het ontdekken van je eigen ruimte en mogelijkheden, laat je verrassen en blijf je verwonderen!

Reacties zijn gesloten.