Testimonials

Testimonials

“Hoe Feldenkrais mij een nieuw leven gaf”

“Nadat Louis Debets (arts en feldenkraisdocent, 1952-2005 zie ook www.heikedebets.nl) die mij 8 jaar Feldenkraislessen had gegeven overleden was, nam ik weer fysiotherapie. Dit was vaak vermoeiend en pijnlijk. Mijn huisarts adviseerde mij weer op zoek te gaan naar een Feldenkraisdocent. Die therapie had me veel geholpen. Maar ik wilde niemand anders dan Dr. Debets.
In het telefoonboek vond ik Margarita Galen. In het begin zag ik er tegenop. Ze bleek heel aardig en ik voelde me op mijn gemak. Hoe ze mijn lichaam aanraakte en bewoog leek heel veel op de manier zoals Louis dat had gedaan. Natuurlijk, het was dezelfde therapie, soms wel confronterend maar ook troostend. Alle functies deden het weer.
Ik voelde me bij Margarita veilig en ontdekte dat er nog van alles meer mogelijk was. Haar enthousiasme stimuleerde mij en mijn lichaam tot verrassende resultaten.
Nu loop ik bijvoorbeeld niet meer naar de grond te kijken bij het lopen. Mijn balans is nog meer verbeterd.
De incontinentie is ook bijna verdwenen al durf ik er nog niet op te vertrouwen. Het fijne van Feldenkrais is dat iemand die er verstand van heeft mijn lichaam beweegt en zo laat voelen wat het allemaal kan.
En dan volgt mijn lichaam met plezier als van een kind vanzelf. Zonder dwang, pijn of frustratie. Ik sta er zelf ook regelmatig versteld van.”
Voor meer informatie of contact met deze MS patient, kunt U gerust bij de docent informeren.“De sessies Feldenkrais van Margarita Galen zijn elke keer verrassend en leerzaam .
Ze helpt me op verfijnder niveau naar het natuurlijk bewegen van mijn lichaam te kijken.
Bovendien geeft Margarita haar sessies met hart en ziel en dat komt altijd binnen!”“I had my third herniated disc attack being pregnant just two weeks. I was panicking – how I could go on with this condition through my pregnancy as well as giving birth? This is when I turned to Margarita, asking if she could help me.
Margarita started to work with me – carefully as I was still in acute pain at that point in time. She evolved her program as my condition improved. You will not believe this but I had no back pain throughout the rest of my entire pregnancy. I have trained my pelvis muscle to an extend that I could carry my heavy wonderful load without problems. Unfortunately I moved away from the Netherlands but I am still doing her exercises and I have been stable ever since.”“Via dit berichtje wil ik je even laten weten
Dat ik door jouw goed inzicht en goed advies,
geen pijn meer heb met golfen.
Ik doe de oefeningen elke dag.
Hartelijk dank hiervoor”“Feldenkrais door Margarita Galen,
Dat is voor mij:
Een ontdekkingstocht door de ruimte van mijn lijf.
Ons lijf blijkt haar eigen universum,
Ons lijf blijkt haar eigen verhalen te zijn.

Zoveel beweeglijkheid komt naar buiten, wordt visueel en voelbaar.
Het wordt een belevenis: de reis door de ruimte van je eigen universum.

Ik voel en zie tijdens deze lessen de grote verhalen in mijzelf, 
maar ook de oude en diep verborgen verhalen.
Herinneringen schieten voorbij, wisselen elkaar af.
Ik ben bewust en onbewust toeschouwer.

Feldenkrais geeft mij mijn ruimte, mijn lijf, mijn veerkracht en mijn jeugd.

Feldenkrais is ook een groot cadeau voor wie zichzelf tijd gunt en geeft om in een passend en voegend tempo te ontdekken en herontdekken wie en hoe je eigenlijk “bent” binnen het kader van je eigen lijf en binnen je eigen ruimte.

Margarita heeft niet alleen de antennes van het voelen, maar ook de antennes van het weten, nooit oordelend, maar aanreikend waar je naar kunt of mag kijken. En dat in rust en vanuit respect en gelijkwaardigheid.
De combinatie Feldenkrais en Margarita is uniek, zij versterken en bekrachtigen elkaar.

Feldenkrais is een groot cadeau voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en zijn eigen mogelijkheden.
Maak het een keer mee! Een aanrader.”
El Lenssen